keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Vuorentaustan kylä kasvaa ja kehittyy – mihin suuntaan?

Vuorentaustassa on reilu 3000 asukasta. Kylämme on pysynyt samankokoisena pitkään. Nyt on kuitenkin suunnitteilla isoja muutoksia. Murron pelloille alkaa uuden asuntoalueen kaavoitus ja tieyhteys rakennetaan Myllypuronkadulle.  Vuorentaustan päiväkotien sekä koulujen peruskorjaus- ja uudisrakennushanke on lähtenyt liikkeelle selvityksineen. Opetuspäällikkö Tarja Suhonen osallistui syyskokoukseemme ja toi uunituoreet terveiset valtuuston maanantaisesta kokouksesta.
Vuorentaustan kouluhankkeen aikataulusta ja suunnitelmista tuleville vuosille Tarja kertoi, että Ylöjärven talousarvio vuodelle 2020 hyväksyttiin valtuuston kokouksessa 4.11. Samalla hyväksyttiin Maankäytön ja palvelujen suunnittelu ja toteutusohjelma MAPSTO 2020-2024, johon myös Vuorentaustan yläkoulun peruskorjaus ja laajennus sisältyy. Ensimmäisenä laajennetaan ja saneerataan yläkoulun kiinteistö, jonka suunnittelu alkaa v. 2022 ja rakentaminen v. 2023. Vuorentaustan uuden päiväkodin ja alakoulun suunnittelu alkaa vuonna 2024 ja halutaan toteuttaa uudishankkeena. Nykyistä alakoulun rakennusta ei siis korjata.

Vuorentaustan yläkoulun peruskorjaus ja laajennuksen kustannusarvio 12,35 M€. Vuorentaustan uuteen päiväkotiin ja alakouluun on varauduttu 11,5 M€ kustannusarviolla. Vielä ei ole tehty tarkempia päätöksiä koulun tai koulun rakennusten lopullisesta sijainnista eikä vuosiluokkien jaosta. Mutta selvää on että tällä hetkellä kaksi eri koulua on suunnitelmissa eikä yhdestä isosta yhtenäiskoulusta enää haaveilla.

Ylöjärvellä on tavoitteena antaa joustavaa alkuopetusta, jolloin alakoulu, päiväkoti ja eskari samassa rakennuksessa on mieleinen ja tavoiteltava vaihtoehto. Haasteena toki on että mihin se saadaan sopimaan.

Tarjan mukaan ennusteet Vuorentaustan osalta koulujen kannalta ovat hyvät. Lapsimäärät kouluissa ovat kasvussa, joka on erinomainen asia koulun kehittämisen kannalta. Arvio on että 30-40 ekaluokkaista aloittaa joka vuosi.

Kyläyhteisön toiveissa keväällä oli, että yläkoulu peruskorjataan ja että alakoululaiset saavat jatkaa koulupolkuaan nykyisellä paikalla mahdollisimman pitkään.  Molemmat päiväkodit haluttiin koulun yhteyteen. Saimme nämä toiveet koulun paikkaa lukuunottamatta nyt läpi. Nyt on oikea aika aktiiviselle vaikuttamiselle, siihen millaiseksi kylämme kehittyy seuraavien vuosien aikana.
Omakotiyhdistys toimii aktiivisesti kylämme hyvinvoinnin eteen. Vuorentausta on rauhallinen ja turvallinen asuinpaikka. Kylämme sijainti on lähellä kaikkea. Työpaikat, palvelut, kaupunkikeskukset harrastuksineen ovat vain hetken matkan päässä. Luonto on lähellä. Vuorentausta on siis ihanteellinen asuinpaikka. Nautitaan siitä ja pidetään kylästämme yhdessä hyvää huolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti